Bekijk onderstaand filmpje hoe je een afbeelding kunt uploaden en invoegen

 

Inmiddels is bij veel installaties de uitgebreide image editor beschikbaar (je kunt dit zien doordat er bij het afbeeldingsicoontje een sterretje staat Screen_Shot_2014-09-18_at_10.29.13_AM.jpg) die ook afbeeldingen van formaat ( dus de werkelijke grootte in MB's ) kan wijzigen. Een digitale foto wordt na upload dan ineens van 5 mb bijvoorbeeld slecht 120kb (bijna factor 50 kleiner)

Dit kan door gewoon een afbeelding te uploaden en dan te kiezen voor het aanpassen van het formaat:

 

upload_resize.jpg

Het voorgestelde formaat van 640x480 is vaak prima. Maximaal zou ik niet hoger gaan als 1024x768. Dat is een formaat dat prima geschikt is voor de meeste websites.

Door het link icoontje onder de 640xpx (zie hierboven) uit te zetten, is het ook mogelijk het formaat van een afbeelding te forceren, in plaats van een proportionele aanpassing. Dit moet je alleen doen als je echt weet wat je doet, ik zou gewoon de voorgestelde instellingen gebruiken.

 

 

Over de auteur

maarten.pngMaarten Blokdijk is eigenaar en oprichter van Cloudfaction, internetspecialisten. Met ruim 15 jaar ervaring in online, is hij in staat uw wensen te vertalen naar concrete oplossingen. Creatief, klantgericht en to the point. Tevreden klanten en uitdagende projecten zijn de dagelijkse drijfveer om optimaal te presteren. Met gedegen kennis van communicatie, projectmanagement, sociale media, open-source en code gaat hij niet snel een uitdaging uit de weg. Wilt u in contact komen? Bel gerust: 0181-74 50 29!