Nadat je een artikel hebt aangemaakt moet het nog zichtbaar worden op de website. Dit kan door het artikel te koppelen aan een menu of een categorie. Eerst even wat uitleg over het begrip categorie. Een categorie is binnen joomla een verzameling van gegroepeerde artikelen. Door een artikel te plaatsen in een categorie, en die categorie via een menu zichtbaar te maken, kun je een lijst gegroepeerde artikelen eenvoudig weergeven. Een artikel koppelen aan een menu houdt in dat je alleen dat artikel koppelt aan een enkel menu. 

Hoe werkt het koppelen aan een menu nu precies. Nou, nadat je het artikel hebt aangemaakt en je op de knop 'opslaan' hebt geklikt, verschijnt in dat zelfde menu, helemaal rechts, de optie 'add to menu'. Als je daar op klikt zie je alle menu's die beschikbaar zijn, en door er een te kiezen koppel je dit artikel aan dat menu:

 add_to_menu.jpg

In dit voorbeeld wordt dit artikel dus een submenu onder 'Artikelen'. Klik op opslaan en het artikel is gekoppeld. LET OP, de naam van het menu wordt nu automatisch de titel van het artikel. Ook zal hij automatisch als laatste worden toegevoegd. Wil je dit niet, dan kun je via menubeheer de naam van het menu wijzigen. Of we gaan het artikel via een andere manier koppelen. Bovenstaande manier is echter wel de meest gemakkelijke manier.

De andere manier is het artikel in kwestie via menubeheer te koppelen aan een (nog te maken) menu. Hiervoor is de volgende werkwijze verplicht:

Je moet eerst een artikel hebben en dan het menu maken. Andersom is niet mogelijk. 

Hoe dit exact werkt lees je verder bij menu's - artikel koppelen.

(Add to menu is geen standaard functionaliteit van Joomla, maar een extra extensie die is geïnstalleerd)

Over de auteur

maarten.pngMaarten Blokdijk is eigenaar en oprichter van Cloudfaction, internetspecialisten. Met ruim 15 jaar ervaring in online, is hij in staat uw wensen te vertalen naar concrete oplossingen. Creatief, klantgericht en to the point. Tevreden klanten en uitdagende projecten zijn de dagelijkse drijfveer om optimaal te presteren. Met gedegen kennis van communicatie, projectmanagement, sociale media, open-source en code gaat hij niet snel een uitdaging uit de weg. Wilt u in contact komen? Bel gerust: 0181-74 50 29!