Veel website hebben mooie slideshows als binnenkomer. Een reeks plaatjes, die op een mooie manier in elkaar overvloeien. In dit artikel ga ik uitleggen hoe je zelf een slideshow kunt maken met de Widgetkit.

Als eerste moet je ervoor zorgen dat je een reeks afbeeldingen hebt die exact het zelfde formaat hebben. Vaak is breedbeeld een mooi formaat, dus hou een 16-9 verhouding aan. bijvoorbeeld  800x450 px. Maak deze afbeeldingen in een grafisch pakket, en upload ze via de JCE mediabrowser, in een daarvoor aangemaakte map.

Ook hier geldt, geen spaties in de mapnaam en bestandsnamen!

jce_file.jpg

  1. Selecteer JCE bestandsbrowser
  2. Klik op dit icoon en maak een map aan, en klik op 'OK'

En uplaod de bestanden nu.

upload.jpg

Zo. hier zijn we nu klaar.  Ga naar 'componenten - widgetkit' en kies hier voor 'Gallery' en maak een nieuwe aan.

widgetkit_gallery.jpg

  1. Kies de zojuist aangemaakte map
  2. klik op 'add to photo gallery'
  3. De foto's verschijnen links in het venster. 
    Geef een naam aan het fotoboek
    Geef waar je wilt tekst op en een link, per plaatje
  4. Pas de eigenschappen van de gallery aan. Hier kun je tal van dingen aanpassen, zoals een aangepast formaat, een overgang, hoe lang de sliders moeten lopen, en ga zo maar door. 

Ben je klaar, druk dan op 'Save' gevolgd door 'Annuleren' Je komt nu weer terug in het overzicht van de slideshows, en de jouwe is nu aangemaakt.

slideshows.jpg

 

Naast je slideshow zie je een 'SHORTCODE' staan. Die code kun je knippen en plakken op de plek waar jij wilt dat de slideshow getoond wordt. 

Ik wil dat hij hier getoond gaat worden en plak mijn code dus gewoon in de tekst:

[widgetkit id=2]

En zie hier, in het bewerk venster zie ik dit staan: terwijl jij op de site nu hierboven de slideshow zult zien.

 

bewerk.jpg

De slideshow is nu gemaakt, hij is responsive, dus de afbeeldingen passen zich aan als het scherm kleiner vergt, en je kunt deze shortcode ook gewoon hergebruiken, dus 1 slideshow op meerdere plekken terug laten komen. 

(Widgetkit is geen standaard Joomla functionaliteit, maar een component dat wij extra installeren!)

 

Over de auteur

maarten.pngMaarten Blokdijk is eigenaar en oprichter van Cloudfaction, internetspecialisten. Met ruim 15 jaar ervaring in online, is hij in staat uw wensen te vertalen naar concrete oplossingen. Creatief, klantgericht en to the point. Tevreden klanten en uitdagende projecten zijn de dagelijkse drijfveer om optimaal te presteren. Met gedegen kennis van communicatie, projectmanagement, sociale media, open-source en code gaat hij niet snel een uitdaging uit de weg. Wilt u in contact komen? Bel gerust: 0181-74 50 29!