In onderstaande video wordt getoond hoe je een XML sitemap kunt maken. een XML sitemap is een sitemap die je kunt indienen bij Google, om de site sneller vindbaar te maken.

Een sitemap is een pagina waarin alle links van een webpagina staan, die normaal gesproken op belangrijkheid zijn gesorteerd. Dit is een handig hulpmiddel voor bezoekers en zoekmachines om pagina's te vinden op een site. Websites kunnen hun zoekmachine optimalisatie verbeteren door middel van een sitemap, want een zoekmachine kan zo beter al hun pagina's vinden. Een sitemap is vooral handig voor sites die in Macromedia Flash gemaakt zijn of in JavaScript waarin links voorkomen die een zoekmachine niet kan zien.

Via google webmastertools kun je de sitemap indienen.

(X-Map (dat tegenwoordig OSMAP heet) is geen standaard Joomla functionaliteit, maar een component dat wij extra installeren!)

 

Over de auteur

maarten.pngMaarten Blokdijk is eigenaar en oprichter van Cloudfaction, internetspecialisten. Met ruim 15 jaar ervaring in online, is hij in staat uw wensen te vertalen naar concrete oplossingen. Creatief, klantgericht en to the point. Tevreden klanten en uitdagende projecten zijn de dagelijkse drijfveer om optimaal te presteren. Met gedegen kennis van communicatie, projectmanagement, sociale media, open-source en code gaat hij niet snel een uitdaging uit de weg. Wilt u in contact komen? Bel gerust: 0181-74 50 29!