Met de komst van Joomla 3.5 en hoger, is het mogelijk gebruik te maken van PHP7. PHP7 zorgt meteen voor een snellere website omdat deze PHP versie beter gebruik maakt van de 3.5 mogelijkheden. Maar bezint eer ge begint! De Joomla 3.5 core werkt prima met PHP7, maar tal van modules die veel gebruikt worden niet. 

In jouw cpanel omgeving, of die van je hoster, kun je, of kun je het laten doen, de PHP versie van jouw installatie eenvoudig aanpassen. Met 1 klik verander je de versie van 5.x  naar 7. Maar dan ben je niet klaar. Je moet goed testen of alle elementen van de site dan nog werken.

Zo is in mijn korte ervaring met Joomla 3.5 gebleken dat virtuemart problemen heeft met PHP7, Admintools, en JHackguard, Jsecure en Breezingforms ook. Mijn advies is dus om alleen PHP7 te gebruiken als je zeker weet dat alle extra modules en componenten die je gebruikt in jouw installatie van Joomla! ook werken met deze PHP versie. Updaten van componenten zal vaak ook veel problemen oplossen.Of jouw compontent werken met PHP7 kun je vaak controleren op de site van de makers, bijvoorbeeld de admintools compatibilty:

https://www.akeebabackup.com/compatibility.html

Ik zou voordat je PHP7 gaat gebruiken in een productieomgeving eerst een testomgeving optuigen om problemen te voorkomen.

 

Over de auteur

maarten.pngMaarten Blokdijk is eigenaar en oprichter van Cloudfaction, internetspecialisten. Met ruim 15 jaar ervaring in online, is hij in staat uw wensen te vertalen naar concrete oplossingen. Creatief, klantgericht en to the point. Tevreden klanten en uitdagende projecten zijn de dagelijkse drijfveer om optimaal te presteren. Met gedegen kennis van communicatie, projectmanagement, sociale media, open-source en code gaat hij niet snel een uitdaging uit de weg. Wilt u in contact komen? Bel gerust: 0181-74 50 29!