Sinds Joomla 3.5.1 ervaren veel gebruiker problemen met het verzenden van formulieren via de website. Dit kan met rsforms zijn, Aikon easyforms, Breezing forms, Virtuemart, allerlei externe componenten lijken de dupe.

 

Met de komst van Joomla 3.5.1 is er een verandering doorgevoerd, die in lijn ligt met de ontwikkeling van Joomla. Als alle componentenbouwers zich aan deze richtlijnen hadden gehouden, dan was dit probleem niet opgetreden, maar helaas voor veel klanten en websites nu dus wel.

Wat is zijn oplossingen?

  1. Een joomla 3.5.1 update nooit uitvoeren op een productie site, maar op een test site. En dan testen.
  2. Update je componentent. RSjoomla, Aikon en anderen hebben al updates, maar die moet je wel implementeren.
  3. Doorzoek de fora en vind een oplossing in een code-update van een aantal php pagina's

 

Over de auteur

maarten.pngMaarten Blokdijk is eigenaar en oprichter van Cloudfaction, internetspecialisten. Met ruim 15 jaar ervaring in online, is hij in staat uw wensen te vertalen naar concrete oplossingen. Creatief, klantgericht en to the point. Tevreden klanten en uitdagende projecten zijn de dagelijkse drijfveer om optimaal te presteren. Met gedegen kennis van communicatie, projectmanagement, sociale media, open-source en code gaat hij niet snel een uitdaging uit de weg. Wilt u in contact komen? Bel gerust: 0181-74 50 29!