Het inloggen op de site is niet moeilijk: er zijn verschillende vormen van inloggen. Je kunt inloggen op de front-end van de site; dan kun je als beheerder via de front-end pagina's aanpassen. Ook kun je inloggen via de back-end van de site: dan heb je toegang tot het gehele beheergedeelte.

Om in te loggen via de front-end is het van belang dat de inlogmodule is geactiveerd. Als je geen inlogvenster ziet bij jouw site, dan is deze niet aktief, zie je dat wel dan kun je inloggen:

inlog.jpg

Hier kun je als beheerder inloggen, maar ook kunnen websitebezoekers zich registreren. Dit is optioneel en kun je ook uitzetten in de back-office. Deze optie is bijvoorbeeld geschikt voor een extranet, of voor dealers die een aparte inlog krijgen, en middels die inlog dan toegang kunnen krijgen tot een afgeschermd deel van de website.

Registratie heeft een aantal mogelijke scenario's:

  • Leden kunnen zichzelf aanmelden en kunnen dan meteen inloggen;
  • Leden kunnen zichzelf aanmelden, maar een admin moet ze goedkeuren, voordat ze kunnen inloggen;
  • Leden kunnen zichzelf NIET aanmelden, maar alleen maar inloggen met een inlogcombinatie.

Vervolgens kun je binnen Joomla menu's en pagina's maken die specifiek voor deze groep leden beschikbaar worden. Hierover volgt later een uitleg.

Inloggen op de back-end van de site doe je middels een standaard url: <www.jouwwebsite.nl>/administrator

Om dat extra beveiligingstools installeren, zal dit echter niet werken. Je zult een, die wij jou geven, unieke code hierachter moeten intikken om bij het inlogvenster te komen:

inlog_backoffice.jpg

En hier kun je ook inloggen met de gegeven gebruikersnaam en wachtwoord. Ook heb je de optie om een taal te kiezen. Dit is de taal waarin de backoffice getoond wordt. Afhankelijk van de ge├»nstalleerde talen, kun je hier een keuze maken. 

 

Over de auteur

maarten.pngMaarten Blokdijk is eigenaar en oprichter van Cloudfaction, internetspecialisten. Met ruim 15 jaar ervaring in online, is hij in staat uw wensen te vertalen naar concrete oplossingen. Creatief, klantgericht en to the point. Tevreden klanten en uitdagende projecten zijn de dagelijkse drijfveer om optimaal te presteren. Met gedegen kennis van communicatie, projectmanagement, sociale media, open-source en code gaat hij niet snel een uitdaging uit de weg. Wilt u in contact komen? Bel gerust: 0181-74 50 29!