Vrij vroeg al behandel ik de statistieken. Dit is iets dat je namelijk snel vergeet, en toch wel wilt weten. En het kan best tricky zijn, maar vaak ook niet. Als je naar Google Analytics gaat, je website aanmeldt, en dan een tracking code krijgt, is dat vaak een stuk html code die je ergens moet gebruiken. Sterk afhankelijk van je template, kun je dat:

  • In de index.php van je template, voor de </head> zetten.
    LET WEL OP: aanpassingen doen aan je template kunnen ongedaan worden gemaakt zodra je een update draait van Joomla. Voordat je gaat updaten, dus altijd eerst de bestanden die je het aangepast backuppen!
  • Bij je template instellingen invoeren, veel templates hebben een voorziening voor deze optie.
  • Alleen de tracking ID opgeven. Dit is ook weer template afhankelijk. 

De templates die wij gebruiken, bieden optie 1. Maar het standaard template van Joomla, Protostar, zul je via optie 2 moeten bewerken.

Bekijk onderstaand filmpje om te zien hoe we de eerste 2 opties uitvoeren. De derde optie lijkt erg veel op de tweede, alleen plaats je dan dus de zogenaamde tracking-id:

Alle websites die Cloudfaction levert, worden standaard voorzien van een Google Analytics implementatie.

Over de auteur

maarten.pngMaarten Blokdijk is eigenaar en oprichter van Cloudfaction, internetspecialisten. Met ruim 15 jaar ervaring in online, is hij in staat uw wensen te vertalen naar concrete oplossingen. Creatief, klantgericht en to the point. Tevreden klanten en uitdagende projecten zijn de dagelijkse drijfveer om optimaal te presteren. Met gedegen kennis van communicatie, projectmanagement, sociale media, open-source en code gaat hij niet snel een uitdaging uit de weg. Wilt u in contact komen? Bel gerust: 0181-74 50 29!