Het is altijd handig een cheat-sheet te hebben, om te kijken waar de module posities van een template zich bevinden.

Dit kan als volgt:

Om de moduleposities op een pagina te tonen kunt u het volgende doen:

  • Ga in de administrator naar Extensies → Templates. Klik op Opties en zet Voorbeeld moduleposities op ingeschakeld.
  • navigeer in uw webbrowser naar de pagina waar u de moduleposities wilt zien.
  • klik in het URL-veld in uw browser.
  • kijk of u "parameters" ziet aan het eind van de URL. Parameters worden met een vraagteken gescheiden van het hoofddeel van de URL. In de URLhttp://mydomain.com/index.php?id=17, bijvoorbeeld, is "id=17" een parameter.
  • zijn er geen parameters, typ dan "?tp=1" achter de URL en druk op RETURN. Bijvoorbeeld: http://mydomain.com/index.php?tp=1.
  • zijn er al parameters in de URL, typ dan "&tp=1" achter de URL en druk op RETURN. Bijvoorbeeld: http://mydomain.com/index.php?id=17&tp=1.
  • de moduleposities worden aangegeven in rood.

Let op: in sommige gevallen kunnen er moduleposities zijn die niet in rood worden aangegeven. Dat kan gebeuren als een template die moduleposities als voorwaardelijk definieert: dan moeten er modules ingeschakeld zijn op die posities. Zijn er geen actieve modules op die positie, dan past de template zich daarop aan en is de positie niet zichtbaar.

(bron)

Hieronder staat een afbeelding van de moduleposities van het protostar template.

PS Neem ook eens een kijkje op www.protostarplus.com onze gratis variant van protostar, maar dan een stuk uitgebreider!

protostar-template-module-positions.jpg

Over de auteur

maarten.pngMaarten Blokdijk is eigenaar en oprichter van Cloudfaction, internetspecialisten. Met ruim 15 jaar ervaring in online, is hij in staat uw wensen te vertalen naar concrete oplossingen. Creatief, klantgericht en to the point. Tevreden klanten en uitdagende projecten zijn de dagelijkse drijfveer om optimaal te presteren. Met gedegen kennis van communicatie, projectmanagement, sociale media, open-source en code gaat hij niet snel een uitdaging uit de weg. Wilt u in contact komen? Bel gerust: 0181-74 50 29!