Zoals eerder gemeld, is een stylesheet voor een groot deel verantwoordelijk voor hoe je website er uitziet. Veel zul je, na de eerste bouw, echter niet doen met stylesheets. 

Zodra je een artikel gaat maken, zul je dat doen in een WYSIWYG editor ( WYSIWYG staat voor What You See Is What You Get). Dat is een word-achtige interface, die je in staat stelt om zonder al te veel technische kennis ( je bent in feite HTML aan het programmeren) een stuk tekst op te maken. Die tekst wordt onderhuids opgemaakt in HTML die geschikt is om weergegeven te worden in moderne browsers. Maar van al dit merk je niet veel, en dat is ook precies de bedoeling. Veel editors (Joomla kan er meer dan 1 gebruiken) hebben wel wat elementen van een stylesheet die je kunt gebruiken. 

Zo komen de koppen (h1 tot en met h5) terug, en andere stijlen, zoals div. Allemaal niet erg spannend, maar zonder deze elementen kun je gewoonweg geen tekst opmaken.

editor.jpg

Hoe de editor exact werkt, wordt hier uitgelegd.

 

Over de auteur

maarten.pngMaarten Blokdijk is eigenaar en oprichter van Cloudfaction, internetspecialisten. Met ruim 15 jaar ervaring in online, is hij in staat uw wensen te vertalen naar concrete oplossingen. Creatief, klantgericht en to the point. Tevreden klanten en uitdagende projecten zijn de dagelijkse drijfveer om optimaal te presteren. Met gedegen kennis van communicatie, projectmanagement, sociale media, open-source en code gaat hij niet snel een uitdaging uit de weg. Wilt u in contact komen? Bel gerust: 0181-74 50 29!